Eskişehirliler dikkat: Yağış kapıda! Eskişehirliler dikkat: Yağış kapıda!

Kapanoğlu’nun yaptığı açıklamada, platform bünyesindeki Sivil Toplum Kuruluşları, Kent Konseyleri, Tabipler, Diş Hekimleri ve Veteriner Hekimleri Odaları, Eskişehir Barosu, Eskişehir Çevre Derneği, TEMA Vakfı Eskişehir İl Temsilciliği, TMMOB’a bağlı mühendis odaları ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin teknik gerekçelerle projeye karşı çıktığı belirtildi. Kapanoğlu, “Bu proje, Sakarya Nehri’ni ve bölgedeki tarımsal üretimi ciddi şekilde tehdit ediyor. Açık havada gerçekleşecek maden faaliyetleri, pasa depolama alanı ve yığın liç sahası çevresel bir felakete yol açabilir” dedi.

ÇED süreci talebi
9 Nisan Çarşamba günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda yapılacak İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında, Atalan-Alpagut maden projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ele alınacağını hatırlatan Kapanoğlu, “Güzel şehrimizden yana bir karar alınmasını ve hem teknik hem de vicdani açıdan uygun olmayan bu projenin ÇED sürecinin sonlandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Felakete karşıyız
Kapanoğlu, doğaya zarar vermeden, kurallara uygun şekilde yapılan madenciliğe karşı olmadıklarını vurgularken, hemşehrilerinin yaşamını ve geleceğini riske atacak projelere karşı duruşlarının net olduğunu ifade etti. Kapanoğlu, “Sakarya Vadimizi yok edecek bu projenin durdurulması için hukuki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve sürecin takipçisi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Kaynak: Haber Merkezi